Hoppa till innehållet

VDn: "Dumt, jag har förfalskat signaturen"

Förutom 13 miljoner i skatteanstånd så avslöjar jag nya uppgifter att assistansjätten även är skyldig Försäkringskassan 6,4 miljoner i felaktiga utbetalda ersättningar. Vdn medger den förfalskade underskriften.

Jens Nylander
2 minuters läsning
VDn: "Dumt, jag har förfalskat signaturen"
Nya uppgifter om miljonkrav från Försäkringskassan och en intervjuv med assistansjättens förträdare

Företrädaren och vdn som förfalskat revisorns underskrift för årsredovisningen 2021 förklarar:

”Mitt liv har varit pressat till följd av både försäljningen av bolaget och av personliga skäl och jag har begått ett fel och jag arbetar på att se till att bolagets räkenskaper revideras för 2021 och 2022 och bolaget kan skicka in en komplett årsredovisning”, berättar vdn för assistansjätten.
Den förfalskade namnunderskriften på årsredovisningen som vdn nu bekräftar gjordes på grund av tidspress.

När jag frågar vidare om varför det funnits svårigheter att lämna in årsredovisningarna trots att det förflutit så flera år så får jag inget tydligt svar mer än att vdn gör mycket av årsredovisningsarbetet och i samband med försäljningen till den större aktören inte funnits tillräckligt med tid att göra klart dem.

Miljonkrav från Försäkringskassan

Jag har fortsatt att granska assistansjätten och hittar att Försäkringskassan krävt bolaget på stora belopp för felaktig utbetald assistansersättning. Jag frågar vdn hur mycket bolaget idag är skyldiga Försäkringskassan:

"Det är Försäkringskassan som är skyldiga bolaget pengar då vi betalat tillbaka stora belopp men sedan har vi vunnit en del av tvisterna", säger bolagets vd.

Försäkringskassan bekräftar att deras krav idag mot assistansjätten är 6 403 885 kr som avser felaktig utbetalning ersättning och endast 16 758 kr är betalt.

Obetalda återkraven uppgår till 6 403 885 kr per idag varav 16 758 kr är betalt

Miljonanstånd i skatter och avgifter

Bolaget har begärt tillfälligt anstånd för skatt i omgångar senaste nyligen i december 2023 och jag har frågat vdn om assistansjätten som hade 0 kr i likvida medel i den förfalskade årsredovisningen egentligen har några pengar att betala kraven från Försäkringskassan och skatteskulderna eller om pengarna från försäljningen försvunnit.

”Bolaget har tillräcklig kassa för att säkerställa att vi återbetalar de tillfälliga skatteanstånd vi har på cirka 13 miljoner”, säger vdn.

Avfärdar plundringen - "pengarna finns"

Gällande de källor som befarat att bolaget plundrats och att pengar försvunnit utomlands i en serie av transaktioner avfärdar vdn påståendet.

”Uppgifterna är felaktiga, det stämmer att det finns betalningar men de har inget att göra med bolagets verksamhet utan pengarna härstammar från mina privata försäljningar och inkomster”, försäkrar vdn.

När jag frågar vidare om miljonutbetalningarna utomlands vill inte vdn vidare kommentera uppgifterna utan menar själv att de betalas till Trustly som är en svensk aktör och inte alls gått utomlands.

Eftersom årsredovisningarna för 2021 och 2022 saknas går det inte att avgöra hur mycket pengar som finns hos bolaget för att täcka skatteskulderna och Försäkringskassans krav.

ai-kommunkartläggning

Rekommenderade artiklar

Medlemmar Publikt

Vd dömd till fängelse - då gör sjukhuset miljonköp från tvåmansföretaget

Akademiska sjukhuset i Uppsala köper system för strålningsbehandling för 2,9 miljoner kronor från ett bolag som saknar F-skatt. Vd har nyss dömts till fängelse för bland annat misshandel. Nu försöker man lösa strulet genom att starta ett nytt bolag snarlikt namn.

Vd dömd till fängelse - då gör sjukhuset miljonköp från tvåmansföretaget
Medlemmar Publikt

Malmös leasingbolag med 6 anställda köper personalresor för kvarts miljon

Malmö Leasing AB har haft svårigheter senaste tre åren att betala skatter och avgifter i tid enligt revisorn. Under senaste året köper bolaget med 6 anställda personalresor för kvarts miljon kronor.

Malmös leasingbolag med 6 anställda köper personalresor för kvarts miljon
Medlemmar Publikt

Fakturor avslöjar: Offentligt anställdas extraknäck kostar Skolverket miljoner

Jag hittar dom dyra besöken på slotten och herrgårdarna och fakturorna från de extraknäckande offentliga anställda som kostar Skolverket enligt beräkningar över 40 miljoner kronor årligen.

Fakturor avslöjar: Offentligt anställdas extraknäck kostar Skolverket miljoner