Hoppa till innehållet

Malmös leasingbolag med 6 anställda köper personalresor för kvarts miljon

Malmö Leasing AB har haft svårigheter senaste tre åren att betala skatter och avgifter i tid enligt revisorn. Under senaste året köper bolaget med 6 anställda personalresor för kvarts miljon kronor.

Jens Nylander
3 minuters läsning
Malmös leasingbolag med 6 anställda köper personalresor för kvarts miljon

Malmö Leasing AB med 6 heltidsanställda ägs av Malmö Stad och finansierar i huvudsak fordon där majoriteten cirka 800 fordon består av modeller från Volkswagen. Bolaget omsätter cirka 100 miljoner kronor och har senaste 3 åren haft stora problem att betala skatter och avgifter i tid enligt revisorn.

Senaste tre åren har Malmö Leasing AB trasslat med betalningar av skatter och avgifter skriver revisorn.

Det verkar dock inte uppröra styrelsen som består av fler medlemmar (8) än anställda eller konsult vdn som bestämmer sig för skicka nästan hela styrelsen på 5-stjärnigt hotell med 6 anställda. Rundvandringen hos huvudleverantören, Volkswagen, kostar 173 000 kronor dessutom vill styrelsemedlemmarna ha traktamente för besöket.

6 av 8 styrelsemedlemmar ska åka på rundvandring hos Volkswagen och med följer 6 anställda.

Resan till 5-stjärnigt hotell The Ritz Carlton Wolfsburg på Volkswagens prislista

När jag går igenom bokningen noterar jag att Volkswagen Personbilar har undertecknat avtalet med hotellet som avser två nätter.

Jag frågar bolaget vem som egentligen betalat för hotellet eftersom det är bokat och avtalat med Volkswagen Personbilar och det står i bokningsvillkoren att det enbart får avse personal anställd hos Volkswagen.

Men bolaget svarar bestämt att betalningen skett från bolagets konto och jag får en kopia på insättningen för avtalet som tecknats mellan Volkswagen och hotellet.

Bolaget kan dock inte svara på varför avtalet är tecknat mellan Volkswagen och hotellet men av avtalet framgår att priset för vistelsen kommer justeras till fullt pris om det inte avser anställda hos Volkswagen.

Paddeln och resorna kostar kvarts miljon på 6 månader

När jag går igenom fakturorna för hotell och konferenser så är inte besöket hos huvudleverantören den enda konferensutgiften under 2023. Jag hittar ytterligare 2 stycken besök på kort tid för bolaget med sex heltidsanställda samt en julmiddag i december 2023. Under 2022 hittar jag paddel och boule konferenser.

Falkenberg Strandbad 1-natt, 25 maj 2023, med paddel kostar för 8 personer cirka 37 000 kr. Sen är det dags igen 6 juni Scandic 7437 kr för fem hotellrum.

25 maj har man konferens på Falkenberg Strandbad.

Rundvandringen hos Volkswagen kostar 173 000 kr - råkar dubbelbetala

Hotell, rundvandring, luncher och middagar kostar för Volkswagen besöket 172 760 kr plus löner. Man råkade dubbelbetala bussleverantören om 45 000 kr och man arbetar på att få tillbaka pengarna.

Jag frågar bolaget om någon begärt traktamente för resan och får svar tillbaka att ingen av de anställda har begärt traktamente men styrelsemedlemmarna har begärt 1974,50 kr i traktamente och vdn har begärt att bolaget betalar taxiresan hem när bussen kommer tillbaka 17:30 på kontoret vid Augustenborgsgatan 26 i Malmö.

Bolaget säger att man under 2023 inte haft några problem att betala skatter och avgifter i tid och jag har sökt kontakt med bolagets ordförande för kommentar.

ai-kommunkartläggning

Rekommenderade artiklar

Medlemmar Publikt

Vd dömd till fängelse - då gör sjukhuset miljonköp från tvåmansföretaget

Akademiska sjukhuset i Uppsala köper system för strålningsbehandling för 2,9 miljoner kronor från ett bolag som saknar F-skatt. Vd har nyss dömts till fängelse för bland annat misshandel. Nu försöker man lösa strulet genom att starta ett nytt bolag snarlikt namn.

Vd dömd till fängelse - då gör sjukhuset miljonköp från tvåmansföretaget
Medlemmar Publikt

Fakturor avslöjar: Offentligt anställdas extraknäck kostar Skolverket miljoner

Jag hittar dom dyra besöken på slotten och herrgårdarna och fakturorna från de extraknäckande offentliga anställda som kostar Skolverket enligt beräkningar över 40 miljoner kronor årligen.

Fakturor avslöjar: Offentligt anställdas extraknäck kostar Skolverket miljoner
Medlemmar Publikt

Expressen: "Han avslöjar det ofantliga slöseriet i kommunerna"

Expressen: "Han avslöjar det ofantliga slöseriet i kommunerna"

Expressen: "Han avslöjar det ofantliga slöseriet i kommunerna"