Hoppa till innehållet

Om Jens

Om Jens
Jens Nylander berättar om sina företag under Breakit Summit 2022

Jens Nylander är en utvecklare, analytiker och serieentreprenör. Jens har tidigare grundat mp3-spelare bolaget Jens of Sweden, hörlursbolaget JAYS och senast bil startupet Automile.

Jens har arbetat med mjukvaruutveckling, analys av data och startat och drivit företag i över 25 år.

Sedan 2022 har Jens arbetat med investeringar, dataanalys och utveckling. I det arbetet började Jens utveckla ett analysverktyg som han lät kalla Ormeo. Från början användes tjänsten för att egna analyser.

Analysverktyget Ormeo

Ormeo kommer från italienska ordet Orma som betyder "footprint". Mycket av den information som idag finns på internet och i offentliga register är inte sammansatt eller digitaliserad för att enkelt genomföra jämförelser, undersökningar och hitta spår av samband.

Digitaliseringen och införandet av nya lagar och regler har även inneburit att brottslighet tagit nya vägar och är mera komplicerad att följa och förstå utan verktyg.

Syfte

Syftet med att publicera statistik och analyser från Jens och tjänsten Ormeo är att öka tydligheten för hur information kan digitaliseras och länkas samman för att hitta spår och mönster.


Ansvarig utgivare databasen jensnylander.com

Jens Nylander

www.jensnylander.com innehar utgivningsbevis för databas med numret 2023-031

Kontakt

jens@jnylander.se

0733-670882